Dominik jelom htio impresionirati žiri, oni mu poručili: Napravio si katastrofu

OSMISLITI i pripremiti fino jelo u izazovu s filmskom temom nije pošlo za rukom ni Dominiku, čiji je imunitet bio ugrožen, ni Manuelu, koji mu je bio izazivač. Naime, zahvaljujući odličnom jelu koje je pripremio, Manuel je dobio priliku da izazove Dominika i svojom mu gastrokreacijom preuzme platinastu karticu koja mu jamči neograničen imunitet. Iako je Dominik pripremio ovoga puta jedno od najlošijih jela, ni Manuel nije bolje prošao i kartica mu je izmakla za dlaku.

“Manuel i ja imamo horore na tanjuru. Meni nije cilj prestraviti žiri, nego ih impresionirati”, komentirao je Dominik kada je, odmah poslije kuhanja, vidio kako izgledaju njihovi tanjuri.  “Žiri bi trebao osjetiti balans okusa, igru, jer sam se igrao”, dodao je Dominik.

Kad je stigao pred žiri, svoje je jelo prezentirao riječima: “Pred vama je strah, odnosno Noć vještica. Tu su ukiseljena bundeva, slano-slatka i ljuta marelica, budući da su noći vještica i ljute i slatke, jer u njima sudjeluju mala djeca. Tu je i gusti umak koji predstavlja krv – maline, vino i buće. Imamo i mrak.”

Dodao je da ga je za to jelo inspirirao film Noć vještica koji je gledao davno te je dosta toga iz njega zaboravio, ali sjeća se da je u njemu bio lik maskiranog serijskog ubojice.

“Moj tanjur je čisti grob. Na njemu je sirovo meso, krv, križ, horor”, objasnio je Manuel, a žiriju je jelo predstavio ovako: “Posljednje počivalište. Ljudi koji dođu pod Drakulinu ruku, odnosno pod ruku bilo kojeg vampira. Sve skupa predstavlja grobnicu. Imamo zemlju, imamo ribu o kojoj ne želim reći što predstavlja. Ukiseljena cvjetača predstavlja cvijeće. Tu je i umak od bobičastog vina koje predstavlja krv. Inspiracija je film o Drakuli.”

Dominik i Manuel napravili najlošija jela

Kad su prozivali kandidate koji su podbacili, žiri je imenovao Josipa, Laru, Manuela i Dominika. Melkior je objasnio da je ideja za horor jelo bila dobra, ali okusi nisu išli zajedno jer je bilo previše gorčine od kakaa.

“Zanimljivo je da ste baš vas dvojica napravili najgora jela. Dominik, ti si napravio katastrofu od jela, a znamo da možeš bolje. Sva trojica smo se složili da bi jedno jelo od najgorih mogli pojesti do kraja, a to je Dominikovo jelo. Manuel, tvoje je jelo bilo najlošije od svih”, pojasnio je Stjepan.

“Iako je napravio jelo za stres-test, Dominika još jednom spašava platinasta kartica. “Krenuli smo kao horor i završili smo kao horor”, zaključio je Manuel kad je čuo da nije uspio od Dominika preuzeti imunitet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *