Kandidati MasterChefa kuhaju u humanitarne svrhe: “Odradit ćemo to najbolje do sada”

TOP ŠEST MasterChef kandidata, zajedno s pojedinim bivšim kandidatima iz prijašnjih sezona showa, kuha za goste humanitarne večere kojom se prikuplja novac za Hrabri telefon. Cilj Hrabrog telefona je pružanje direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, ali i rad na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja, kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. U humanitarnoj akciji mogu sudjelovati i gledatelji pozivom na humanitarni broj telefona 060 9005 (cijena poziva/donacije 0.83 eura/6.25 kuna).

Zadatak im je bio pripremiti jela u tri slijeda

S obzirom na humanitarni karakter večere, natjecatelji MasterChefa moraju pripremiti ukupno 195 tanjura. Dobili su zadatak pripremiti jela u tri slijeda koja su sami osmislili. No da bi im olakšao ovaj zahtjevan izazov, žiri im je u pomoć pozvao natjecatelje iz prethodnih sezona, pa će zajedno s top šestorkom rukave u MasterChefu još jednom zasukati Maja, Ivan, Goga, Lora, Marko i Tomislav.

U posljednjem gastroduelu ove sezone kuhanje za humanitarnu večeru odvija se u timovima, ali zbog obima zadatka, oba tima veoma su brzo shvatila da će morati udružiti snage i pomoći jedni drugima, a pomoć su dobili i od chefa Marija Mandarića oko kombinacije namirnica i plejtinga. Popularni chef kandidatima pomaže i u organizaciji u velikoj profesionalnoj kuhinji kako bi tanjuri na vrijeme završili pred gostima i žirijem.

“Poanta ovog izazova je da svi radimo zajedno i da nema razlike između crvenog i plavog tima”, istaknula je Sarah. “Danas nema mjesta za pogrešku”, dodao je Dominik.

Nema vremenskog ograničenja

Kada su kandidati čuli broj tanjura koji će morati izaći iz kuhinje, Sarah je komentirala: “Ne znam kako ćemo, ali odradit ćemo to najbolje do sada.” Ona je vođa plavog tima, u kojem su još Petar, Manuel, Maja, Tomislav i Lora, a u crvenom timu, koji predvodi Dominik, nalaze se Luka, Ivana, Ivan, Goga i Marko.

Dok je Sarah bila svjesna toga da na velikom broju tanjura neće biti dosta mjesta za puno detalja, Dominik je predložio više komponenti, pa su ga Ivan i Goga korigirali da jela treba pojednostaviti. “Bolje je staviti tri, četiri komponente koje su top, treba gledati teksture, da ima hrskavo, da ima slatko, slano”, savjetovao je Ivan. 

Za ovu posebnu priliku nema vremenskog ograničenja, nego vrijedni kandidati kuhaju koliko je god potrebno. Međutim, kada dođu gosti, prvi slijed mora biti spreman jer gosti ne smiju čekati. Stoga su članovi žirija – Melkior, Stjepan i Damir – također pomagali u pripremi jela, a natjecateljima su dali i nekoliko vrijednih savjeta za ovako obilno kuhanje.

Melkior im je kazao da bi bilo dobro kad bi cijelo vrijeme imali osjećaj da kasne, jer će tako sve stići na vrijeme, a Stjepan im je dao savjet da naprave koji tanjur više, jer nikad ne znaju što se može dogoditi s nekim od pripremljenih tanjura, dok je Mario napomenuo da krenu prvo raditi stvari kojima treba duže da se skuhaju. 

“Nismo još na ovakav način kuhali s kandidatima. Mogu reći da mi je iznimno zadovoljstvo i stvarno mi je drago jer se radi o humanitarnoj akciji, pomažemo ljudima kojima je pomoć potrebna. Bit će to kuhanje s guštom, s dušom i srcem i veselimo se”, kaže Stjepan. 

Hoće li top šestorka uz srdačnu pomoć bivših natjecatelja, žirija i chefa Mandarića uspjeti sve tanjure iznijeti pred goste, hoće li ih u kuhinji čekati neka poteškoća s kojom će teško izaći na kraj i hoće li na kraju gosti biti zadovoljni jelima, ne propustite doznati u sljedećoj epizodi MasterChefa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *