Manuel ostvario svoj plan i postao prvi Dominikov izazivač: “Ponosan sam na sebe”

KAO ŠTO je i najavio kada je Dominik osvojio platinastu karticu, Manuelu je pošlo za rukom da mu bude prvi izazivač. “Današnje kuhanje izvuklo je maksimum od svih nas. Pokušavao sam raditi nešto što nikada nisam, dao sam sve od sebe i ponosan sam na sebe“, rekao je Manuel.

No put do titule izazivača nije bilo nimalo lagan. Naime, kutija iznenađenja ovoga je puta skrivala ograničenje za svakog kandidata posebno. Manuel je tako dobio deset minuta manje za kuhanje, a Dominik je morao raditi s upola manje namirnica od onih koje je dobio ispod kutije.

Sarah je dobila ograničenje prilikom kojeg je morala kuhati bez tanjura i zdjela. Ni u serviranju ni u pripremi nije smjela koristiti zdjele ni tanjure, a Josip je mogao raditi samo s dva komada pribora i alata.

Iako im je ponuđeno da trampe svoja ograničenja, nitko od kandidata to nije želio, budući da su smatrali kako ni ostala ograničenja nisu nešto što bi voljeli dobiti, a s lakšim se ograničenjima nitko nije želio zamijeniti. “Dobio sam dobru stvar, deset minuta manje“, rekao je Manuel, ali je na kraju sve završio doslovno u zadnjoj sekundi. “Dao sam sve od sebe“, kazao je potom.

“Svaki put kad imamo neko ograničenje, mislim da smo svi puno kreativniji i bolje se snađemo nego kad nam je sve dozvoljeno“, kaže Gaia koja je bila zadovoljna s načinom na koji se snašla u ovom zadatku.

Luka razočaran svojim jelom

Luka je bio razočaran jelom koje je napravio, pa je izjavio da je ispalo “kao da nikada nije bio u kuhinji“.

Ivana prilikom kuhanja nije smjela kušati hranu. “Nadam se da neće biti neukusno i nejestivo i da neće izbacivati iz usta“, nadala se Ivana, a na kraju je prozvana među tri najbolja tanjura. Među autorima najboljih jela, Melkior je osim nje prozvao još i Manuela i Dominika.

Obojica su uspjeli balansirati svoje jelo. Da je ipak nešto bolje balansirao okuse, Melkior, Damir i Stjepan složili su se oko Manuela koji je tako postao prvi Dominikov izazivač za platinastu karticu.

“Zadovoljan sam s tim kako sam odradio zadatak. U svakom se genijalcu skriva jedan luđak. Ne možeš biti normalan da spojiš nespojivo, ali moraš biti genijalan da to što ti je palo na pamet izvedeš tako da funkcionira“, objasnio je Dominik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *