Natjecatelji realityja Squid Game prijete tužbom, tvrde da su ozlijeđeni na snimanju

PRETVARANJE morbidne televizijske serije u reality show možda ipak nije dobra ideja. Naime, neki sudionici Squid Game: The Challengea, natjecateljskog reality showa inspiriranog južnokorejskom hit serijom Squid Game, zaprijetili su da će pokrenuti pravni postupak protiv Netflixa nakon što su navodno pretrpjeli ozljede tijekom snimanja.

Prema Deadlineu, dva anonimna sudionika navodno su doživjela hipotermiju i oštećenje živaca tijekom snimanja po hladnom vremenu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njih su dvoje navodno zadobili ozljede tijekom snimanja uvodne igre reality showa pod nazivom “Crveno svjetlo, zeleno svjetlo”.

 

Express Solicitors, britanska odvjetnička tvrtka koju su angažirala dva natjecatelja, tvrdi da su njihovi klijenti riskirali svoje zdravlje tijekom snimanja. Gledatelji koji su gledali originalnu seriju možda se sjećaju da igra “Crveno svjetlo, zeleno svjetlo”, koju je reality show pokušao imitirati, zahtijeva od igrača da ostanu nepomični kako bi ostali živi.

“Shvaćamo da ljudi ovo mogu vidjeti kao klasičnu bitku Davida i Golijata s tvrtkom i njezinim proizvodnim partnerima. Natjecatelji su mislili da sudjeluju u nečemu zabavnom, a ozlijeđeni nisu očekivali da će patiti kao oni. Sada su ostali s ozljedama nakon što su proveli vrijeme zaglavljeni u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama”, rekao je izvršni direktor Express Solicitorsa Daniel Slade

S druge strane, glasnogovornik Squid Game: The Challengea rekao je za Deadline da oni “dobrobit svojih natjecatelja shvaćaju izuzetno ozbiljno”, iako nitko od natjecatelja Squid Gamea u ovom trenutku nije podnio tužbu.

Squid Game: The Challenge teži tome da popularnu seriju iz 2021. pretvori u stvarni natjecateljski show, sve bez, naravno, smrti. “Uronjeno u svijet Squid Gamea, 456 stvarnih igrača stavljaju svoje vještine i karakter na krajnji test za nagradu od 4.56 milijuna dolara koja će im promijeniti život”, stoji u sinopsisu serije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *